Inschrijfbegroting De Friesland

Nota Van Inlichtingen
PDF – 753,5 KB 17 downloads
Inschrijfbiljet (Model G)
PDF – 112,5 KB 15 downloads
Verklaring Model K
PDF – 121,9 KB 16 downloads
Uitvoeringscoordinatie Overeenkomst
PDF – 79,5 KB 14 downloads

Beroepsproducten

 

Het beroepsproduct die onder de leeruitkomst Specificeren valt is:
- De inschrijfbegroting
        • Nota van Inlichtingen
        • Het inschrijfbiljet (Model G)
        • Verklaring Model K
        • Uitvoeringscoördinatie Overeenkomst

In totaal vraag ik 3 EC’s voor de leeruitkomst Specificeren.

De Nota van Inlichtingen van onze groep naar de andere groep toe, inclusief de antwoorden, is te vinden onder de bestandsnaam: Nota van Inlichtingen incl. antwoorden.

De inschrijfbegroting zelf is te vinden onder de bestandsnaam: Inschrijfbegroting. Ook is de inschrijfbegroting boven aan deze pagina te vinden. De hoofdstukken die ik begroot heb zijn, hoofdstukken 05, 33 en 44 (plafondsystemen).

Het inschrijfbiljet (Model G) is te vinden onder de bestandsnaam: Inschrijfbiljet (Model G). Dit hebben we als groep zijnde gezamenlijk ingevuld, ondanks dat er een aantal namen uit de groep in staan.

De Verklaring Model K is te vinden onder de bestandsnaam: Verklaring Model K. Dit hebben we als groep zijnde ook gezamenlijk ingevuld, ondanks dat er maar één naam in staat.

De Uitvoeringscoördinatie Overeenkomst is te vinden onder de bestandsnaam: Uitvoeringscoördinatie overeenkomst. Dit formulier hebben wij ook als groep zijnde gezamenlijk ingevuld.

Procesbeschrijving

 

Inschrijfbegroting
Voordat ik begon aan de inschrijfbegroting heb ik het bestek inclusief Definitief Ontwerp tekeningen en details doorgenomen van de groep waar wij dit van kregen. Als groep zijnde hebben we een Nota van Inlichtingen opgesteld waarin allerlei vragen stonden over het bestek en de tekeningen. Deze vragen heeft de andere groep beantwoord, hierdoor konden wij beginnen met het maken van de inschrijfbegroting. Als groep hebben wij de hoofdstukken van het bestek (NL FSB-codering) vergeleken met het begrotingsprogramma (STABU-codering). We hebben de hoofdstukken hetzelfde verdeeld als bij het bestek.

Voor het opstellen van de inschrijfbegroting heb ik eerst informatie opgedaan uit het bestek van de andere groep. Ik heb gezocht naar de materialen die hun toepassen en hier heb ik in sommige gevallen een middenweg in gezocht. Tijdens de colleges heb ik feedback gevraagd over mijn deel van de begroting en ging ik met groepsgenoot Roy overleggen wat voor prijs hij had voor gipsplaten. Aangezien we beide dit toepassen. Uiteindelijk heb ik de prijs van groepsgenoot Roy overgenomen, hij had dit uitgezocht en zei dat het klopte. Uiteindelijk hebben we alle hoofdstukken bij elkaar gevoegd en hebben we hier een uiteindelijke prijs van gemaakt en genoteerd op het inschrijfbiljet (Model G). Ook hebben we Verklaring Model K en Uitvoeringscoördinatie Overeenkomst bij de aanbesteding ingeleverd.

Helaas zijn wij als groep niet uitgekozen om het project uit te voeren. Dit kwam omdat we niet de laagste inschrijving hadden. Degene die de aanbesteding hield, koos voor de laagste inschrijving. Dit waren wij als groep totaal niet.

Reflectie

 

Wat heb ik geleerd?
Tijdens het maken van de inschrijfbegroting heb ik veel geleerd. Alleen van het maken van de begroting zelf al. Omdat we voor elk soort materiaal een richtprijs moesten hebben, ging ik dit opzoeken op internet bij de leveranciers of via https://bouwkosten.bouwformatie.nl/. Van elk materiaal heb ik een aantal verschillende sites gezocht en van de verschillende prijzen een gemiddelde genomen. Dit heb ik bij elk materiaal gedaan.

 

Naast de inschrijfbegroting speelde zich nog meer af. Het maken van een begroting is onderdeel van een aanbesteding. Tijdens dit hele proces van aanbesteding heb ik ook super veel geleerd. In de jaren hiervoor kreeg ik wel eens iets te horen over een aanbesteding maar ik had mij er nog nooit zo in verdiept. Ik weet nu wat een aanbesteding is en welke vormen er zijn. Ook weet ik hoe een aanbesteding in werkelijkheid in zijn werking gaat. Al met al vond ik dit een heel leerzaam proces.

Heb ik mijn doel gehaald?
Voorafgaand aan dit proces had ik voor mezelf niet echt een doel opgesteld. Ook omdat ik niet heel goed wist wat ik kon gaan verwachten. Uiteindelijk heb ik echt heel veel geleerd en dat is het belangrijkste. Ook vond ik het heel fijn om eens een ‘echte’ aanbesteding mee te maken. Normaal gesproken zou dit niet zo snel bij studenten worden aangekaart.

Leeruitkomsten en aantal EC's

 

Specificeren, 3 EC's.

 

Voor de LUK Specificeren heb ik als beoordeling een goed mogen ontvangen.